cserepeslemez tető
Klasszikus cserepeslemez tetők

cserepeslemezes
tetők

Ha építkezünk, jön a kérdés, hogy hagyományos, mediterrán, klasszikus vagy esetleg modern stílus? És ebből a kérdésből adódik a tető kérdése is, hiszen az épület építészeti stílusa már körülhatárolja, leszűkíti az építőipari nagy tetőkínálatot.

Ha ez eldőlt, akkor még mindig nyitott a kérdés, hogy milyen alapanyag, melyiknek mi az előnye?

A Swedsteel cserepeslemezek tökéletes tetők klasszikus, elegáns és erdei ún. alpesi házakhoz és messze a legjobb megoldás tetőfelújításkor. A Swedsteel svédacél tetők családi házak, társasházak, középületek mellett melléképületek, üzletek, áruházak, kisebb csarnokok tetőzetének a kialakítására is nagyszerű megoldást nyújtanak.

Miért svédacél, miért Swedsteel tető?

A cserépformájú megjelenése adoptálja az igazán esztétikus megjelenését, a sok szín és különleges bevonatok adják a széleskörű felhasználási lehetőséget számos épülettípusra és épületfunkcióra.

A tetőknek el kell viselniük a természet minden viszontagságát. Ezért egy tetőfedésre kiválasztott anyagnak meg kell felelnie a legszigorúbb követelményeknek, minden nap jól kell kinéznie és olyan előnyökkel kell rendelkeznie, amelyek költségmegtakarítást eredményeznek.

A Swedsteel svédacél cserepes tetőkre a magas minőség, a tartósság, a kitűnő megjelenés és a gazdaságosság a jellemző.

A kis önsúlya adja a kedvező műszaki kivitelezési igényét (tartószerkezet súlyterhelése jóval csekélyebb, mint a beton vagy kerámia esetén), a kedvezőbb szállítási feltételeit, a méretre tervezett és megvalósított gyártás garantálja a tökéletes illeszkedést – hiszen az Ön épületére szabottan gyártjuk – és biztosítja a könnyű, gyors kivitelezést, kedvező szerelési költséget.

A különleges, színes bevonattal ellátott svédacél alapanyag magas minőségű, időtálló, nem rozsdásodik, könnyen alakítható, kiváló illesztésű, ezáltal tökéletes vízszigetelést biztosít, és a rendkívüli extrém időjárásnak maximálisan ellenáll, színtartó –

nagy biztonságot ad Önnek és családjának, értékeinek
.


A szerelése és kivitelezése gazdaságos, rendkívül gyors és problémamentes, köszönhetően:


 • az adott tetőre történő méretpontos gyártásnak: felmérjük az Ön épületét, a gyártás a konkrét épületre megfelelően történik, a kivitelező a helyszínen csak felszereli

 • a rendszerszemléletnek: nem csak a tetőanyagot, hanem minden kiegészítőjét (fólia, csavarok, szellőzők, ablak, tetőbiztonság) biztosítjuk, amelyek a tetőtípusra vannak fejlesztve

 • a kiváló illesztésnek: a Swedsteel egyedi piaci újdonsága a dupla vízküszöbös (vízorros) illesztés, ami az oldalirányú illesztéseknél, ráfedésnél meggátolja a víz bejutását.
  Jelenleg ezzel a technológiai, gyártási újdonsággal a Swedsteel cserepeslemezes tető egyedüli. - Swedsteel piaci újdonság, egyedi magas vízbiztonság: dupla vízküszöb!

SZERETNÉ TUDNI, HOGY SAJÁT ÉPÜLETÉRE MENNYIBE KERÜL A SVÉDACÉL TETŐFEDÉS?

AJÁNLATOT KÉREK


Mit kell tudni az alapanyagról?
Mi a különbség acél és acél között – mire figyeljünk?

Az alapanyag minőségét és a termékminőségét az alábbi paraméterek adják:

 • a termék anyagvastagsága, ez határozza meg a termék hosszú távú funkcionalitását, minimum 0,5, ezt a tetőfedője, bádogosa könnyen tudja ellenőrizni

 • az acélmag szilárdsága biztosítja a stabilitást, rendkívül széles skálán mozog, kérdezze a gyártóját! A Swedsteel svédlemez anyagok min. S250 minőségűek

 • tartósságot, korrózió elleni védelmet adja az acélon lévő cinkréteg, kiemelkedően fontos tulajdonság. Az acél megfelelő kezelés nélkül korrózióra hajlamos, viszont megfelelő, gyártás során történő horganykezeléssel évtizedekre biztosítható ellenálló képessége. Swedsteel anyagok minimálisan 275 g/m2 cinkréteggel kerülnek ellátására, amely kiemelkedő érték a hazai piacon.

 • színbevonat, ami extra védelem és esztétikai szempont egyaránt, ennek a típusa és a vastagsága fontos minimum 25-35 ym

Magyarországon egyedülállóan a Swedsteel 0,5-0,6 mm vastagságú prémium svédacéllal és Z275 cinkréteggel dolgozik, ami garantálja a legjobb termékminőséget, biztosítja a tartósságot, a hosszú élettartamot és a biztonságot.

További műszaki adatok az alapanyagról >>

Hogyan néz ki egy cserepeslemez tető kivitelezése?

RÖVID LÉPÉSEKBEN,
hogyan néz ki a Swedsteel
tető kivitelezése:

 1. Tető ácsszerkezet
 2. Szigetelés
 3. Lécezés
 4. Vízzáró fólia
 5. Kiszellőztetés
 6. Tető felhelyezés
 7. Tetőbiztonsági rendszer – hóvágó, hófogó tetőméret és forma függvényében biztonsági célból
 8. Ereszcsatorna felszerelése

Széles színskálában és változatos felületekkel rendelhető, érdeklődjön a gyártónál.

8 lépésben a tökéletes tetőhöz.


Néhány gyakran felvetődő kérdés?

Milyen más termékkel kell számolni, ha komplett tetőben gondolkodunk?

 • A tetőfedő anyag – Swedsteel cserepeslemez

 • A Gerincre kerülő gerincelem és gerincvég – Swedsteel hazai gyártású, egyedi a piacon, hogy nem külföldi beszerzéssel adják a tetőhöz – biztos színhelyesség és megfelelő illeszkedés

 • Kiegészítők: csavarok, fólia, tömítőprofil

 • Szegélyek, szegélyezés

 • Hóvágó

 • Ereszcsatorna

A Swedsteel termékeit komplett rendszerként adja és kínálja, ami nagyon fontos a jól funkcionáló tetőhöz és a zökkenőmentes kivitelezéshez.


Mennyire hangos, mennyire kopog?

Zajhatás nem a tetőfedő anyag alapanyagának a kérdése, hanem legfőképpen mindig a szigetelésé, hogy a belső tér mennyire van hő- és hangszigetelve a külső tértől: a nyílászárók, a falak, a födémek. Ha jól le van szigetelve és megfelelően kialakítottak a rétegrendek, bent nem hallható egy zuhogó eső.


Mennyire lesz meleg a tetőfedés alatt?

Maga az acéllemez rendkívül jó hővezető, ami azt eredményezi, hogy gyorsan felveszi és le is adja a hőt. De alapvetően a tetőburkolat rétegrendje és legfőképp a szigetelés, szigetelőanyag ami meghatározza a hővezetést.

A lemezfedés alatt kialakított légrés biztosítja az acél tetőhéjazat alatt esetlegesen kicsapódó kondenzáció elvezetését, valamint a melegedés megakadályozását. A hőtechnikai teverzés, a megfelelő rétegrendi kialakítás és a jó minőségű anyagok biztosítják a szükséges hőszigetelést.

Milyen színekben érhető el, mennyire színtartó?

Nagyon nagy a Swedsteel színkínálata (25 féle standard szín), és többféle felület (3 különböző bevonati rendszer) közül is lehet választani – tehát csak az ízlésünkön múlik, hogy a klasszikus téglavöröses, pirosas, barnás szín mellett döntünk vagy inkább egy elegáns modernebb színű szürkés, fekete, zöld mellett döntünk. Színkártyákon az eredeti színekből lehet választani, ami a felületet és a színt is tökéletesen mutatja és segíti a döntést. A színtartóssága nagyon magas, köszönhetően a legjobb minőségű svédacél alapanyagnak, amely már az alapanyaggyártáskor speciális színbevonat által megkapja a színét, és ez a bevonat a kiemelkedő UV-ellenállósági osztályba tartozik, ha a környezeti hatások osztályzati besorolását nézzük.

Teljes színválaszték >>


Hogyan célszerű elindulni és hatékonyan ajánlatot kérni?

Keresse regionális értékesítő, és mérnök kollégáinkat telefonon, vagy e-mailben. Amennyiben rendelkeznek tervekkel, a tető méretére vonatkozó adatokkal, akkor ezeket adják át kollégáknak, így biztosítva, hogy precíz, pontos ajánlatot kapnak. Szükség esetén helyszíni szakmai segítséget is nyújtunk, javaslunk szakkereskedést, kérésre ajánlunk szakértő kivitelezőt.
STL24 CSEREPESLEMEZ TETŐ

Műszaki
specifikációk

stl24-30

stl24-35

stl24-40

Szélesség:

1100

Lépéshossz (a):

300

350

400

Hullámhosszúság:

24

Lépésmagasság (m):

15

15

21

Lemezvastagság:

0,5

Gyártási hossz:

440-6140

490-6090

540-6140

STL24 CSEREPESLEMEZ TETŐ


Színválaszték

0,5 PE25

RAL 1002
RAL 1015
RAL 3000
RAL 3009
RAL 5001
RAL 5010
RAL 5024
RAL 6003
RAL 6021
RAL 7016
RAL 7024
RAL 7044
RAL 8003
RAL 8004
RAL 8017
RAL 9005

0,5 MPE30 (matt)

RAL M7024
RAL M8004
RAL M8017

Alapanyagok

A Swedsteel-Metecno Kft. termékei kiemelten magas minőséget képviselnek a piacon. Ez a modern gyártástechnológia, a magas színvonalú hozzáadott értékek és műszaki szolgáltatások mellett nagymértékben köszönhető a gondosan kiválasztott és tökéletesen az adott termék funkciójához illeszkedő, innovatív alapanyagoknak.

A tűzihorganyzás során felhordott cinkréteg szoros kémiai kapcsolatot alakít ki az acélmaggal, így képezve tartós korrózióállóságot. A gyári körülmények között felhordott alapozó réteg, valamint a rákerülő színbevonat együttesen felelős a külső környezeti hatásokkal szembeni ellenállóképességért, az UV-állóságért, valamint a felületi mechanikai védelméért.

Lemezvastagság

Anyagminőség

Horganyréteg

Bevonat

Korrózió-állósági osztály

UV-állósági osztály

Tűzvédelmi osztály

0,5

S250

Z275

PE25
MPE30
MC35

RC3
RC3
RC3

RUV3
RUV3
RUV3

A1
A1
A2-s1,d0

Lemezvastagság

Anyagminőség

0,5

S250

Horganyréteg

Bevonat

Z275

PE25
MPE30
MC35

Korrózió-állósági osztály

UV-állósági osztály

Tűzvédelmi osztály

RC3
RC3
RC3

RUV3
RUV3
RUV3

A1
A1
A2-s1,d0

Garancia

Az acél alapanyag megfelelő korrózió- és felületvédelemmel ellátva rendkívül hosszú élettartammal bír. A Swedsteel termékei legalább 275 g/m2 horganyréteggel és speciális, többrétegű színbevonttal vannak ellátva, ezáltal biztosítva a legalább 50 éves várható élettartamot.

A Swedsteel-Metecno a bevonattól függően 20 vagy 50 év garanciát vállal termékei átrozsdásodása ellen.

Bevonat típusa

Termék

Garancia

PE25

STL24, SCL

20 év

MPE30

STL24, SCL

20 év